måndag 12 november 2007

The Man from Earth

Jag och Henke såg en sjukt bra film i fredags kväll, The Man from Earth. Man sögs verkligen in i storyn direkt... och jag varken hörde eller såg nåt annat än det som hände på TVn. Storyn låter extremt knarkig men här kommer den i korta drag:

John Oldman är lärare och har efter 10 års arbete på samma skola bestämt sig för att flytta. Hans kollegor kommer hem till honom för att överraska honom och säga hejdå. De hjälper till att packa och bära grejor och pratar på om olika saker. Rätt som det är så släpper Oldman bomben att han levt på jorden sedan stenåldern. Kollegorna skrattar till en början åt honom men efter att Oldman kunnat svara trovärdigt på alla frågor så börjar vissa av hans kollegor att tvivla på allt de tidigare vetat. Filmen innhåller flera twister och sätter verkligen igång tankeverksamheten och fantasin. Det är en lågbudgetproduktion, vilket märks i regissörens val att spela in i stort sett hela filmen i ett och samma rum. Men det är också det som blir filmens styrka! Man känner sig verkligen som en i rummet, som andlöst lyssnar på allt denne märklige man berättar...

Som sagt, på papper som är filmen väldigt knarkig... Den bästa film jag sett på mycket länge!

2 kommentarer:

Lindiz sa...

Ja du... man får väl ta och kolla in filmen ifrågan nån dag. Fast det låter väldigt konstigt... Vi syns imorn gumman. Promise!

Jennie sa...

Hello...mmm låter bra får ta och ladda ähum köpa filmen någon gång