torsdag 14 juli 2011

Hela registret

Nu efter lunch hade jag en liten här hemma som bara ville mysa i famnen och lyssna på mammas vackra (?!) sångröst. Jag fick utnyttja hela registret med Idas sommarvisa, En kulen natt-natt-natt, Kalle Kamel, Bäbä vita lamm och allt annat som dök upp i skallen... Jag tar tacksamt emot tips på visor med inte allt för utmanande toner! Måste ju variera repertoaren lite :)

Dagen spenderas inomhus, eftersom vädret lämnar mycket övrigt att önska. Det är helt grått och mulet och regnet har duggat eller öst ner mest hela dagen. Man blir ju jätteseg och inte alls sugen på att hitta på något avancerat. Tur att lillan nöjer sig med sång, mat, vila och lite babygym. Och mamman nöjer sig med myskläder, kaffe och sötsaker.

Imorgon åker vi en runda till Halmstad och hälsar på mina föräldrar i stugan. Då får man lite sommarfeeling även om vädret fortsätter i samma stil. Men någon gång måste det väl vända? Jag vill ha sand mellan tårna, korta shorts och brunbränd hud!

3 kommentarer:

anna sa...

Det är ju oftast melodierna som är svårast att komma ihåg (tycker iaf jag) men jag har ju rätt stor barnsångserfarenhet! Mina ungar älskar en liten sång som heter solen skiner, och krokodilen i bilen är en annan favorit. Och fisken simmar många timmar och en hel hög andra! Det har hänt lite på fronten sen man själv var barn. Jag rekommenderar att söka på Spotify efter BARNKAMMARBOKEN - där hittar du en del att lyssnaplugga!

Till exempel http://open.spotify.com/track/05Xe1JTyJlGyAyDNOxmJLS - krokodilen i bilen :)

http://open.spotify.com/track/3GiJpzs20xaY8Ph8ycjTNf - vipp-på-rumpan-affären

http://open.spotify.com/track/7iIPqRR4YAcfy66lZnx0cs - ketchup ska prutta

http://open.spotify.com/track/4aKwoyu4vcZnbLBwGLq1dE - hajarna

http://open.spotify.com/track/5wyvH6GCYQZOzdbh2ol4Or - en liten båt

http://open.spotify.com/track/59BPs109HzNlBiC14ksJgs - tumme möter tumme

http://open.spotify.com/track/3QU73tDbWEDgRTxvp3aFnA - små cyklar

Och naturligtvis världens finaste vaggsång av Salem al Fakir - Hymn! :) http://open.spotify.com/track/6mmqlxmmoC5UyFEm4eSigz

kram på er!! Vi får ta sånglektionen live nån gång :)

Jennie sa...

Öhhhh, läs högt ur en bok låtsas att det är sång? Eller kanske Sophies mode "tralalal nya modet är tydligen randigt och rutigt i ett och samma plagg tralalala" Hi hi puss puss

Josefin sa...

Fattig bonddräng ur Emil. Den är lång också så den räcker länge :)