tisdag 17 november 2009

Out of my hands

Det är inte kul att möta molokna elever, som snart är på väg att ge upp det där med engelskan. Fick övertala en kille idag att i alla fall försöka göra provet. Men han hade redan gett upp och lämnade in tidigt utan att fyllt i så mycket. Grr... Han får extra stödundervisning i svenskan hos vår underbara specialpedagog, men det finns ingen motsvarighet i engelskan. Det enda jag kan erbjuda är lite extra läxläsningshjälp på måndag eftermiddag, men han (och många andra) skulle ju behöva flera timmar i veckan då man kan prata, förklara, öva... Det känns så tråkigt att inte kunna erbjuda något mer konkret. Jag har ju inte tid eller lön för att hjälpa elever utöver lektionerna. Och det är ju nu, innan de ger upp, som man bör sätta in stöd... Suck.

3 kommentarer:

Jennie sa...

Usch låter inte alls kul...be dem att söka extrahjälp utanför skolan

anna sa...

...och framför allt är det ju skitsvårt att göra något när de inte vill det själva! Annars kan man ju i alla fall tipsa om en massa saker de kan försöka göra själva. Jobbigt!

sophie sa...

Men gumman du är ju för söt. Och jag vet huir det är man vill så mycket, men vad kan man göra. Man är ju inte mer än männsiska, man lägger ner för mycket tid som det är. Men man vill ju alla så väl. Ses i eftermiddag. Kram gumman